пятница, 8 февраля 2013 г.

топ 10 кращіх страв світу

Токан – шостий у рейтингу. 

Для приготування гуляша тушкують м’ясо з капустою та цибулею. Солять, перчать, додають часнику, за смаком,  страва готова до столу. 

Кнедлики закарпатц не дять без якогось смачного гуляша: м’ясного, грибного, капустяного. Кнедл готуються на паром близько двадцяти хвилин. Втм, ця страва може бути й солодкою. 

Кнедл з м’ясним гуляшем на п’ятй сходинц. 

Квасолю замочують перед приготуванням на 5-6 годин. Згодом варять у солонй вод. Додають квашену капусту, часник та заправляють, заздалегдь приготованою зажаркою (цибуля, мука з водою, пдсмажена на пательн). 

Славнозвсна героня багатьох закарпатських анекдотв та вд того не менш смачна страва – квасоля з капустою – на четвертому щабл.

Картоплю заздалегдь вдварюють у мундирах, варять яйця. Змащують деко смальцем, викладають шарами нарзану картоплю, яйця та ковбасу. Зверху, знову ж таки, викладають картоплю, заливають сметаною, посипають натертим сиром та кропом. Все в духовку: 40 хвилин –  вуаля. 

Трет мсце – за рокот-крумплями. 

Готуться страва надзвичайно просто. Цибуля, солодкий перець, томати, яйце, сметана – тушимо,  все готово. Часом, у лечо додають ковбасу, втм, це не обов’язково. Воно може бути абсолютно вегетаранським. 

На другй сходинц лечо. Страва дещо «пдозрло» вигляда, але спробувавши один раз, ста улюбленою. 

Для того, аби приготувати закарпатсько-угорську смакоту вам знадобиться: яловичина, свинина або баранина – ребра, м'якоть, шия, копчене сало, цибуля, морква, петрушки, кольраба, картопля, чорний мелений перець, 1 стручок гркого перцю, лавровий лист та багато солодко червоно паприки. Страва готуться виключно на природ  у великому казанку. Для того, аби ус нгреднти дйшли потрбного стану, варити, часто помшуючи великою дерев’яною ложкою, страву потрбно близько трьох годин. 

Взитвкою прикордонного Берегова та й Закарпаття загалом  бограч. Саме вн посда перше мсце кулнарного рейтингу. 

Тож,  Мукачево.net виршив приготувати 10 найпопулярнших закарпатських страв. 

Угорц вдчувають себе на Закарпатт, як удома, та й ми в Угорщин точно – не гост.

Саме тому наш кухн так схож. 

Колорит закарпатцв та страв, що вони кладуть на гостинн столи щодень  свята, зумовлений впливом на область рзних культур, найбльше – угорсько.

Переважна бльшсть укранцв сприйма Закарпаття, як «закордон». Люди кажуть, що тут все нше: природа, культура, мова , звичайно, кухня.

13 листопадаТОП-10 кращих закарпатських страв (+ФОТО)

Рубрика: Суспльство

Новини Закарпаття - ТОП-10 кращих закарпатських страв (+ФОТО)

Комментариев нет:

Отправить комментарий